review/aanrader

the Warps & Captain Slow 31-01-2014

31 Januari  speelden er 3 bandjes in Querelle te Alphen aan den Rijn. Nu Het Kasteel alweer een tijdje ter ziele is komt allerlei Kasteelgespuis kennelijk in Querelle hun bandjesshot halen. Als eersten speelden the Warps. Helaas waren ze al vroeg begonnen zodat ik alleen het laatste nummer meemaakte. Hoe klonk het ? Zwaar psychedelisch! Denk Cream, denk Motorspsycho en denk gitaargeweld. In de band zit o.a. leden van Joe Madman & the Sidewalkers en the Living Leftovers. En…een vrouwelijke drummer die er vrij jeugdig uitzag maar zeer zeker niet onderdeed voor andere leden van de band. Het geluid van de band is eigenlijk veel te klein voor de piepkleine bovenzaal van Querelle. Helaas schijnt dit een gelegenheidsformatie te zijn dus of we er nog meer van gaan horen ?

Na de band wordt de tijd gevuld door DJ-dinosaurus Deemoet die het geram van gitaren vrolijk doorzet (maar dan vanaf cd ? of laptop?). Na deze ‘pauze’ is de volgende Captain Slow aan de beurt. Ook in deze band zitten ervaren gasten. Het lijkt wel of professor Barabas de hele zaal naar begin 90 heeft geflitst. Het geluid lijkt op; Weezer, the Smashing Pumpkins, Sonic Youth etc. Het is allemaal niet zozeer psychedelisch maar vooral zwaar, loom en strak. Als Subpop het zou horen hadden ze gelijk een platencontract gekregen. Het enige wat ontbrak was een pit waarbij de gebroken beenderen voorbij vlogen. Helaas voor de band stond het publiek als haringen in een ton in deze microzaal.

Daarna hield het voor mij op wat bands betrof..Het opvolgende Ken & Mary heb ik gemist omdat ik bleef hangen in het café beneden want zeg nou zelf, waar kom je nu nog echte diehard songfestival fans of platenhoesontwerpende muzikanten zomaar in het wild tegen ?

Foute Wout

Hieronder: Captain Slow, foto door Tamar

Kos31012014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress