verslag

CarArt 9-8-2014

2014-08-09carartZaterdag 9 augustus ging ik op bezoek bij CarArt in Delft.  Nu is CarArt al jaren een knus festival dat de embryonale fase is ontstegen. Denk auto’s, denk kunst en denk acts en denk muziek. Zaterdag had het festival geluk met het zonnige weer (in tegenstelling tot zondag want toen werd de regenkraan flink opengedraaid). Het festivalterrein was het terrein van een oude lijmfabriek. Er waren meerdere zalen met autokunst, een buitenpodium met (voornamelijk folky)acts en een binnenpodium. Tussendoor was er genoeg te snaaien aan eten en drinken. Even kort de top 3 hoogtepunten:

Kunst:

  • 1) Een levensgrote aangereden Pino (van Bart Jansen) zie foto
  • 2) Een werkende botsauto met de kleinste botsautobaan ooit (van Maze de Boer)
  • 3) Een auto met autoruiten van bergen ingeslagen autoglas (van Albert Geertjes)

Bands:

  • 1) Mhoo uit Noorwegen. Noorse folkmeisjes met pitch perfect folk/bluegrass
  • 2) Traffix uit Delft zelf. Waar de band is, daar is het feest. De zanger is de menselijke variant van een golden retriever, enthousiaster kan niet!
  • 3) Henk Wijngaard coverbands (Henk’s liedjes zoals je ze nog nooit hebt gehoord). Henk zelf was jurylid. Zelfs met een vleeshamer zou je zijn glimlach niet van zijn gezicht af kunnen timmeren.

 

Er stond een busje van het Vlaamse Rode Kruis waar verpleegsters cocktails verzorgden en er was een busje uit de film ‘Chef’ waar Cubaanse broodjes werden gefabriceerd. Er waren nog veel meer auto’s waar je voedsel kon halen (poffertjes uit een achterbak, biefstuk gebakken onder een motorkap). Genoeg plek om overal rond te zitten, hangen, liggen (hangmatjes, gras, tafels). Je kon je eigen asbak timmeren (tot groot ongenoegen van sommige artiesten die begeleid werden met een luid ‘klonk, klonk, klonkerdeklonk’. Het publiek was een bonte mengeling artiefarties, hipsters, kunstenaars en meer van dat gespuis. Het is ook een kindvriendelijk festival. Het enige dat ik als nadeel kan vermelden is dat het niet heel druk was. Dat is jammer maar vooral vreemd want het is een onwijs goed geprogrammeerd festival. Wellicht volgende keer meer promotie ?! Voordeel ervan is dat je alles goed kan zien en dat iedereen erg relaxed was. Ik ben er de volgende keer weer dabei!

 

Wout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress